İnkontinans Tedavisinde Cerrahi Yaklaşım

Eksternal sfinkter  kası onarımı : cerrahi olarak  sfinkter kaslarının ortaya konmasını takiben uygun şekilde dikilmesini  içeren tedavidier.Anal kaslarda meydana gelen yaralanmanın yeri ortaya konmalıdır .Etkinliği patolojinin natürü ve teknik uygulanabilme durumu ile sınırlıdır. Yıllar geçtikçe değişen durumlarda etkinliğni kaybedebilir.

Pelvik taban onarımı: Dış makat kası ve puborektal kas arasından ‘’levator ani’’ kasına ulaşılır 2/0 kalıcı dikişlerle lifleri dikilir ve aynı işlem sırası ile ‘’pubokoksigeus’’ ve ‘’puborektal’’ kaslara uygulanır. Bu tedavi yöntemi ile yakınmalarda  uzun dönemde de gaz ve dışkıyı tutma (kontinens) açısından  başarı elde edilmiştir.

Pelvik taban onarımı ve dışardan çevreleyici dikiş uygulaması

Bu işlemle dış kaslar ve çevresinde yapılan onarımı takiben çevresel dikiş ile kuvvetlendirilir.

Dinamik grasiloplasti:

Uyluk iç tarafında yer alan grasilis kasından suni sfinkter yapılmaya çalışılır.Bu teknik elektriksel uyarı, cerrahi,  gerektiren zor karmaşık bir uygulama olsa da yararlı olabilir. Başarı düzeyi deneyim ve  uygulama tekniğinin başarısı ile paraleldir

Kitle oluşturan enjeksiyon maddeleri:

Vücut ile uyumlu zararlı dönüşümü olmayan,allerji yapmayan bu maddeler hayli pahalı seçilerek uygulanma gereklilikleri olan maddelerdir.

Kasların iç kısmında oluşturulan alana  çeşitli özellikte  enjeksiyon yoluyla verilen  maddelerin kitle etkisinden yararalanılır. Yağ enjeksiyonu, PTFE (politetetrafloroetilen),  PTQ implantı, GAX  Kalsiyum Hidroksilapatit, Defluks, Permakol, Enteryx gibi maddeler kullanılmaktadır.

Gatekeeper: Bunlar Polyacrylonitrile), silindirlerdir özel tabancaları ile iç ve dış makat kasları arasındaki tarif edilen boşluğa yerleştirilmeleri esasına dayanır.Uygulama lokal veya ultrasonografi altında yapılabilir.Hızlı bir şekilde sonuç verebilir.

 Manyetik anal sfinkter (MAS) ve kök hücre nakli gibi deneysel ve az sayıda uygulamaların yapıldığı çözümlerde  mevcuttur.

Kolostomi uygulaması:

Hemen hemen son seçenektir. Başka  imkanı olmayan durumlarda  uygulanmaktadır.Hasta ve hekimin tüm çareler tükendikten sonra alması gereken br karar olarak görmekteyim

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir